2021-2022 Öğretim Yılı Dergi Mesajı

 

Sevgili Öğrencilerimiz, Okul Yöneticilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Saygıdeğer Velilerimiz,

Bilindiği üzere ülkemizin ve tüm dünya ülkelerinin tarihine geçecek ve bu dönemde yaşayan insanların asla unutamayacağı bir süreç geçiriyoruz. Covid-19 salgını hepimizin yaşamını olumsuz yönde oldukça etkilemiş, söz konusu salgın nedeniyle belli bir süre okullarımızda yüz yüze eğitim yapılamamış ve eğitimler farklı yöntemler kullanılarak uzaktan verilmiştir.

Ancak, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılını salgının yayılma hızının düşmesi ve ilgili kurumlar tarafından alınan kararlar doğrultusunda aktif ve etkin bir şekilde tamamladığımızı vurgulamak isterim. İlköğretim Dairesi olarak büyük ve güçlü bir aile olmanın gururuyla, Bakanlığımızın destekleri, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve velilerimizin katkısı, öğrencilerimizin gayretleri ile başarılı bir öğretim döneminin daha sonuna geldik.

Ayrıca bu yıl Ata’mızın çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın iki yıl aradan sonra tüm okullarımızda tüm çocuklarımızla coşku içerisinde kutlamanın sevincini yaşadık. Pandemi döneminde, her ne kadar dijital ortamlarda bayramımızı kutlasak da öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltıyı birebir göremememiz bizleri derinden üzmüştü. Bu yıl, çocuklarımızın gözlerindeki hüznün dağılması, ışıl ışıl gözlerle Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramı kutlamaları, Atatürk sevgisini kalplerinde derinden yaşamaları bizleri, tüm meslektaşlarımı ve aileleri çok mutlu etmiştir. Atamızın yolunda ilerleyen çocuklarımızın kalplerindeki bu yüce sevgiyi, etkinlikler düzenleyerek pekiştiren tüm okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve katkı koyan velilerimize buradan da ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Çocuklarımızı, bugüne ulaştırmak ve yarına hazır hale getirmek için biz eğitimciler olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu çocuklar hepimizin; onların hayalleri hayallerimiz, umutları umutlarımız, sevinçleri sevinçlerimizdir.

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Okul yaşantınız, hayatınızın en önemli kısmını oluşturmaktadır. Konfüçyüs bir sözünde “Başarı hazırlığa bağlıdır ve hazırlık olmadan başarısızlıkların ortaya çıkması kesindir” der. Bu nedenle, ilkokul döneminde aldığınız eğitim oldukça önemli olup göstereceğiniz başarı, sizleri ileriki eğitim sürecine daha hazır tutarak yaşamınızı birçok yönden olumlu etkileyecektir.

Her öğrenci kendi kapasitesinin en yüksek noktasına çıkarak başarı elde edebilir. Başarıyı elde etmenin yolu ise önce hedefini belirlemek sonra da planlı yaşamaktan geçer.

Sağlıkla, güzellikle huzur dolu bir yaz dönemi geçirmeniz ve önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine pandemiden tamamen kurtularak yüksek motivasyonla başlamanız dileğiyle, hepinize iyi tatiller diliyorum.

 

 

Değerli Okul Yöneticilerim ve Öğretmen Arkadaşlarım,

İlginiz, sevginiz ve öğrenciye uzanan merhamet yüklü eliniz, insanlığı ve insanımızı imar edecek olan en büyük güçtür. Bu düşünce ile emeklerinizin ve gayretli çalışmalarınız karşısında duyduğum saygıyı ifade etmek istiyorum.

Hepimizin amacı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” sözünün yerine getirilmesini en iyi şekilde sağlamaktır.

Sizler, çocuklarımızla her zaman olduğu gibi bu zor pandemi sürecinde de canı gönülden ilgilendiniz, onları korudunuz, kendi çocuklarınız gibi sevdiniz, tek tek yüreklerine dokundunuz, Onların hiçbir zaman unutamayacağı öğretmenleri oldunuz. İyi kalpli, sevgi dolu, güler yüzlü, kocaman yürekli meslektaşlarım iyi ki varsınız. Başarılarınızın devamını diler tüm emeklerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim.

 

Değerli Velilerimiz,

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı sizler büyüterek eğitimleri için bizlere emanet ediyorsunuz. Bizler de çocuklarımızı, değerli öğretmenlerimizin gayretleri ile hayata hazırlamanın çabası içerisindeyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın kültür seviyesi yüksek, çağdaş, özgüvenli olarak yetişmesinde sizlerin de ne kadar çaba harcadığınızın bilincindeyiz. Birlikte el ele vererek değerli varlıklarımız çocuklarımızı tüm imkanlarımızı kullanarak güzel günlere hazırlamak hepimizin görevi ile birlikte en büyük isteğidir. Bu süreçte bizlere göstermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

 

        Hakkı BAŞARI

İlköğretim Dairesi Müdürü