2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Dolayısıyla Daire Müdürü Hakkı Başarı’nın Yıl Sonu Mesajı

Değerli Okul Yöneticilerimiz, Öğretmenlerimiz, Velilerimiz ve Öğrencilerimiz,
2020-2021 Eğitim yılını İlköğretimde dün karne ve tamamlama belgelerimizi vererek tamamladık.
Pandemiden dolayı bu dönem, daha zorlu bir süreçten geçerek görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık.
Bakanlığımız kendi üzerine düşen sorumlulukları icra etmeye çalışırken, hem devlet hem de özel okullarımızda Okul Yöneticilerimizin Öğretmenlerimize gerekli yönlendirme ve yardımcı olmaları, bu zor sürecin bugünlere gelmesine büyük destek sağladı. Ama şunu en samimi duygularımla belirtmek isterim ki; her zamanki gibi bu sefer de bu sürecin kahramanları siz çok değerli öğretmenlerimizsiniz.
Gerek tüm dijital ortam olanaklarını seferber ederek öğrencilerimize ulaşan Okul Öğretmenlerimiz, gerekse Dairemizin kurduğu Uzaktan Eğitim Komisyonlarında görev alan Denetmen ve Öğretmenlerimizle bu zor şartlarda elimizden geleni hep birlikte yapmaya çalışarak öğrencilerimize ulaşmaya çalıştık. Ayrıca Özel Eğitim Okullarımızda, Özel Eğitim Öğretmenlerimizin bu süreçte de büyük fedakarlık göstererek yüz yüze eğitimi sürdürmelerini takdir etmeden geçmeyeceğim. Sizler de bu sürecin kahramanlarısınız.
Değerli Velilerimiz,
Bu zor süreçte çocuklarımıza en büyük desteği ise sizler verdiniz. Öğretmenlerimizle birlikte bu sürecin bir diğer kahramanları da sizlersiniz. Çocuklarımız derslerini yaparken onların evdeki öğretmenleri oldunuz. Her zamanki gibi tüm imkanlarınızı zorlayarak onların derslerinden geri kalmamaları için çabaladınız.
Sevgili Öğrencilerimiz,
Sizler bizim geleceğimiz ve en kıymetlilerimizsiniz. Sizleri bu topluma en iyi şekilde hazırlamak bizlerin en önemli görevidir. Dolayısı ile tüm eğitim camiası olarak bizler, sizlerin en iyi şekilde eğitim almanızı sağlamak için çalışıyor ve çalışmaya da devam edeceğiz. Sizler de derslerinize gerekli önemi göstererek, öğretmenleriniz ile anne-babanızın sözünden çıkmayıp vatanını seven bireyler olarak yetişmenize her zaman özen göstermelisiniz. Bundan sonraki eğitim yaşantınızda sizlere başarılar dilerim. Tatilde kitap okumayı ihmal etmeden bol bol oyunlar oynayarak dinlenin.
Değerli Okul Yöneticilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Velilerimiz,
Hepinize yürekten çok teşekkür ederken biliyorum ki ne kadar teşekkür etsem de azdır. 2021-2022 Egitim-Öğretim yılına yüz yüze eğitimle başlamayı hedeflerken hepinize sağlık ve huzur içerisinde geçireceğiniz iyi tatiller dilerim…
Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın…
Sevgi ve saygılarımla…
Hakkı BAŞARI
İlköğretim Dairesi Müdürü